00 31 73 594 1029
  • Al 60 jaar uw specialist
  • Alle topmerken in huis
  • Offerte? Reactie in 2 uur
  • Alle druktechnieken in huis
  • Groot assortiment en snelle levering

EEG etiketten

EG etiketten: Het EG-erkenningsnummer is een code die is aangebracht op levensmiddelen van dierlijke oorsprong (bv zuivel- en vleesproducten).

Het is een verplichting van de Europese Unie in het kader van voedselveiligheid. De code geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd en dat dit bedrijf qua hygiëne onder toezicht van de EU staat.

De code bestaat uit een ovaal met daarin:

• De naam, of de landcode van het land waar het product is vervaardigd. De gebruikte landcodes zijn: AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, EL, FR, FI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK.

• Het eigenlijk erkenningsnummer. De opbouw van de code verschilt per EU-lidstaat.

• De letters EG / EEG (verouderd), of een equivalent hiervan in een andere EU taal.

Het EG-erkenningsnummer geeft niet de oorsprong van de grondstof aan, maar alleen waar het eindproduct is vervaardigd.

Op verpakte voedingsmiddelen wordt het symbool op de verpakking aangebracht. Op kaas bijvoorbeeld wordt een kenmerk aangebracht in de kaaskorst. Op naakt vlees wordt het kenmerk soms met inkt in de huid geslagen.

Deze code wordt gebruikt door overheidsinstanties en de voedingsmiddelenindustrie om de traceerbaarheid en de voedselveiligheid te monitoren. Daarnaast worden deze erkenningsnummers ook vaak door consumenten gebruikt om de werkelijke producent te achterhalen. Op huismerken van supermarkten wordt namelijk alleen de naam van de verkooporganisatie vermeld.

Wilt U meer informatie over de mogelijkheden met EG etiketten of wilt U een offerte? Klikt U dan op de link hiernaast of mailt U naar info@etikettenkoning.nl, of belt U met 073-5941029 en U ontvangt spoedig onze scherpe offerte voor uw EG etiketten. 

 


Offerte opvragen
Vraag direct offerte aan!
Offerte opvragen
00 31 73 594 1029
info@etikettenkoning.nl

Bel mij terug
klik hier

Contact Per 1 juni as op nieuw adres
Etikettenkoning BV
De Maas 9C
5684 PL Best
Tel: 00 31 73 594 1029

info@etikettenkoning.nl

Lees verder

Instructievideo's

Hier kunt u zien hoe u snel en eenvoudig een nieuwe rol etiketten in uw SATO etiketteertang kunt inbrengen,of bijvoorbeeld een nieuwe inktrol in uw prijs-codeertang zetten.

Bekijk video's

Offerte

Wilt U een offerte aanvragen voor een of meerdere van onze artikelen, dan kunt u dat doen d.m.v. ons offerte aanvraag formulier.